You are here

ALFASHIP (ex ALFA AMERICA) romutus

JariSavolainen's picture

Laivan romutusyritykset olivat tuskien taival. Alunperin se oli tarkoitus romuttaa Chittagongissa. Epäonnekseen alus oli Greenpeace-järjestön "toxic ships" listalla rakenteiden sisältämän asbestin takia. Kun se saapui Bangladeshin rannikolle, paikalliset ympäristöaktivistit tekivät oikeudelle valituksen romutusaikeista. Oikeus päättikin, että laivaa ei saa romuttaa Bangladeshissa.

Polembros varustamon edustajat puolustautuivat sanoen, ettei laiva sisällä sen enempää myrkyllisiä aineita kuin kymmenet ja sadat muut romutettavat tankkerit. Näinhän asia toisaalta olikin.

Tietojen mukaan alus poistui Bangladeshin edustalta kesäkuun puolivälissä 2006 ja sen ilmoitettiin olevan matkalla Kiinaan romuttamolle.

Kuinka ollakaan, alus bongattiin jonkin ajan kuluttua Pakistanin aluevesirajan ulkopuolella Gadanin lähellä. Ilmeni, että sitä yritettiin saada romutettavaksi Gadanissa. Asiasta nousi taas iso haloo ja yritys meni mönkään. Alus poistui taas kohti tuntematonta määränpäätä.

Intialaiset eivät olleet kovin tarkkoja asbestin suhteen ja elokuussa 2006 se pääsikin Alangiin romuttamolle nimenään LEE YONG.

Jari Savolainen
Lähteet: Intertanko news ja monet webbisivut.

Katso ALFA AMERICA kuvia