Nesteen korsteenimerkit

Lähettänyt TimoSylvänne

Kun Nesteen tuoreimmat laivat JAARLI ja JATULI ovat liikenteessä uusine korsteenimerkkeineen, keräilin vähän merkkien historiikkia reilun 70-vuoden ajalta.

  1. Ensimmäinen NESTE Henry Nielsenin hoidossa, korsteenissa sinisessä nauhassa valkoinen N.
  2. Finnlinesin hoidossa Nesteen laivoilla muuttui korsteeni keltaiseksi, missä valkoinen neliö, ja keskellä N, lieneeköhän vihreä?
  3. Nesteen omassa hoidossa (alkaen aprillipäivä 1964) oli valkoinen neliö/N vielä 70-luvulle. Sen jälkeen - en ruvennut keräilemään aikajärjestystä - on ollut tuo kulmallaan oleva kaksivärinen vinoneliö, jonka jälkeen ilmaantuivat korsteeneihin tekstit NESTE, NESTEOIL. Sitten oli tämä Fortumin logo hailakan vihreä korsteeni, missä tummemmalla vihreällä pallo ja sen lounaispuolella sininen raami.
  4. Tuoreimpina nämä kaksi kyyneltä.

Yhteensä kahdeksan noin 75 vuoden aikana. Aiemminkin olen pannut merkille, etteivät korsteenit ole olleet laivakuvaajien suosikkikohteita.

Näitä tietoja voi kommentteina oikoa ja lisätä.

jokke (ei varmistettu)

La, 25.12.2021 - 13:26

Voi olla muisti/näköharha?
Eikö jossakin vaiheessa ollut Nn yläpuolella 3 tai 4 punaista "kiilaa"?
Mitä lie kuvastanut.

Muistelen samanlaista, kuin olisi ollut pätkä punaista sahanterää piikit alaspäin N-kirjaimen yläpuolella. Selailin Äänimeren Neste-albumia, vaan en löytänyt yhtään semmoista kuvaa.

Olisiko ollut käytössä mainoksissa maissa?