Tokkopa nykyisissä Tallinkin ja Viking Linesin aluksissa on enää pelkästään aluksen oman miehistön ruoanlaitosta vastaavia kokkeja, kuten oli vielä 1960-1970 -vuosikymmenten vaihteessa. Joutuivathan hekin toki joskus välillä tuuraamaan matkustajapuolen kokkeja sairaslomien ja ehkä myös joidenkin kesälomien aikana.
Näistä tuuraushommista eivät kaikki pitäneet, vaikka työaika oli selvemmin määritelty, mutta tällä oli kokonaispalkkaa pienentävä vaikutus, sillä tuurausajalta ei ilmeisesti saanut miehistökokkien normaalia ylityökorvausta.
Lisäksi työskentely miehistökokkina oli omatoimisempaa ja vapaampaa eikä ollut yhtä paljon erilaisia esimiehiä niskaan hönkimässä ja soppakauha kädessä hoputtelemassa.
Forums
- Lisää uusi kommentti
- 413 katselukertaa
Laivakokit
Olihan se mielenkiintoista laivoissa kuunnella, kun mestarikokit valaisivat uraansa ja saavutuksiaan. Toinen toistaan hienommista ravintoloista oli kokemusta. Ihmeellisiä aterioita oli valmistettu. Sen jo opin 50 vuotta sitten, että jos ravintolan liha oli loppu, Wieninleikkeen valmisti kätevästi lautasliinasta.
Sitä ihmettelin, kun vastakirja vietiin sisälle kipparille paistettuna meheväksi pihviksi. Mitenkähän se ulosmönsträäminen sujui, kun irtisanoutumisdokumentin oli kippari syönyt?
Hienompaa hommaa?
Todella mielenkiintoista tietoa! Varmaankin nuoret, uransa alussa olleet kokit pitivät hyvänä sitä, että pääsivät välillä - ikään kuin hienompiin hommiin - siis kokkaamaan matkustajille. Kun taas vanhempi porukka ilmeisesti arvosti enemmän "lihavampaa palkkapussia" ja sitä, ettei jatkuvasti ollut joku esimies takavasemmalla vaanimassa lihakirves toisessa ja jokin muu keittiökapine toisessa kourassa.