Varustamohistoriaa

Äänimeren Laivakuvia valokuva-albumeissa on paljon varustamoita, joiden historiaa ei ole ehditty vielä tutkia

Otamme mielihyvin vastaan uutta tietoa lisättäväksi historiikkiin. Kirjoita kommentti dokumentin alareunaan tai tämän sivuston vieraskirjaan (kumpaankaan ei tarvitse käyttäjätunnusta), tai lähetä sähköpostia, postipostia, teksti- tai puhelinviestiä ylläpitäjälle.


AL

Suomen Etelä-Amerikan Linja perustettiin Helsingissä 3.3.1926. Johtokunnan jäseniksi valittiin Lars Krogius (FÅA), Henrik Ramsay (FÅA), Juho Kuosmanen (Suomen Valtamerentakainen Kauppa) ja F. W. Laine (Suomen Valtamerentakainen Kauppa). Samana syksynä purjehdusosuuskunnan jäseneksi liittyi Höyrylaiva Osakeyhtiö Bore.

Anchor Shipping

Professori, kapteeniluutnantti Christoffer H. Ericsson oli syntynyt Helsingissä 5. maaliskuuta 1920. Helsingissä kuollessaan 6. elokuuta 2009 hän oli 89-vuotias. Jäätyään orvoksi 13-vuotiaana hän asui sukulaistensa luona Suomessa ja Italiassa kiinnostuen antiikkiesineiden keräilystä.

Bore

Ångfartygs AB Bore was founded 1897 by businesmen from Turku, amongst them Frederic Rettig to open regular passenger line from Turku to Stockholm. Later passengers were carried also from other ports and the company participated with cruiser business. Bore was a parent company of Silja Line with Suomen höyrylaiva Oy and Swedish Svea. Bore was operating passenger ships until 1980.

Henry Nielsen

Suomessa perustettiin 1920-luvun alussa vilkkaasti uusia hakurahtivarustamoita. Ensimmäisiä aloittaneita olivat tanskalainen Henry Georg Nielsen ja ruotsalainen Gustaf Birger Thordén, jotka perustivat yhteisen laivameklari- ja rahtausliikkeen. Yhtiön nimi oli Ab Nielsen & Thordén Oy ja se toimi Helsingissä osoitteessa Fabianinkatu 6. Kaupparekisterin perustamispäivä on 21.08.1923.