Laivakorpuista lehtipihviin

"Laivakorpuista lehtipihviin, ruokatalouden kehitys Suomen kauppalaivastossa: purjelaivojen niukkuudesta nykyajan runsauteen". Tämä historiallisiin dokumentteihin, arkistomateriaaleihin ja haastatteluihin perustuva tietokirja on ensimmäinen lajissaan, sillä laivojen ruokataloudesta ei aikaisemmin ole julkaistu tietokirjaa. Kirjassa käydään läpi reilun 200 vuoden aikajakso purjelaivoista höyrylaivohin ja nykyaikaisiin moottorialuksiin.

Kirjan kirjoittaja Anne-Marie Takalo on itse seilannut kokkistuerttina lähes 30 vuotta erilaisissa aluksissa. Lisäksi hän on suorittanut kasvatustieteen kandidaatin ja restonomin tutkinnot. Nämä opinnot yhdistettynä omakohtaiseen työkokemukseen laivoilta ovat antaneet hyvän pohjan laivojen ruokataloutta käsittelevän tietokirjan tekemiseen.

Kirja on kovakantinen ja sen laajuus on 208 sivua. Kirja on runsaasti kuvitettu ja sen on taittanut ja painanut oululainen painotalo Erweko Oy. Kirjan painatuksen on kustantanut kirjoittaja itse.

Kirjan hinta on 28,00 € + alv 10 % ja sitä voi ostaa Forum Marinumin, Rauman merimuseon, Raahen museon ja Suomenlinnan museokaupoista. Lisäksi Kansallisesta Kirjakaupasta Turussa. Kirjaa voi tiedustella myös suoraan kirjoittajalta: annemarietakalo@gmail.com

 


Sailor (ei varmistettu)

To, 30.03.2017 - 12:46

Pitää lukea ensi tilassa. Takakannen kuvassa kiinnittää huomiota; kipparillakin on maitoa lasissa! Oliko sisätautilääkäri vai psykiatri, vai molemmat määrännyt moisen?

Anne-Marie (ei varmistettu)

Su, 16.04.2017 - 14:04

Kirjan epävirallinen julkistamistilaisuus oli 16.3.2017 Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen merellisessä illassa, jossa alustin kirjan aiheesta. Kuulijoita paikalla oli 178. Uudenkaupungin merihistoriallinen yhdistys järjestää kerran kuukaudessa merellisiä iltoja, joissa esitelmöidään merenkulun piiriin kuuluvista aiheista. Kannattaa käydä kuulemassa. Esitelmän jälkeen on kahvittelua, rupattelua ja kirjamyyntiä.