You are here

Leo Engström: Kokkina maailman merillä

Kommentit

kaipasin meriaiheista kirjaa ja Sattumalta tämä oli Esppoossa esillä.  Hyvä ajankuvaus ja olen sitä ikäluokkaa että just tajus missä olosuhteissa oli olitu v 61. Olen turkulaisen telakan poikia eli laivoja on nähty ja tehty.

Pikkasen oli pikkutarkaa kuvausta mutta tavallaan erikoinen ja otteessaan pitävä opus. Mun isäni oli vuotta myohemmin yhden talven FAO:n hommissa Argentiinassa ja Chilessä ja muistan kyllä että kirjeitse kommunikoitiin tai faijan duunin telexillä.

Tuota aikaa ei enää ole. Hieno kirja.

Harvemmin sitä lukee seppien omia kirjoja, onhan brykan siivellä seilanneet kirjoitelleet paljon meriromaaneja. Me byssäpuolen väki emme juuri ole kirjoja kirjoittaneet, sillä se maailma missä töitä paiskittiin ei ollut niin "kunnias" työ, jotta siitä olisi kehdannut kiejoitella meriromaaneja. Aloin kirjoittaa kirjaa omasta elämästäni 69 vuotiaana  painos 25 kpl sukulaisille ja sain sen valmiiksi pari viikkoa ennen 70 vuotisjuhlia. Nimeksi tuli TATEN TARINA elämäni kolme kirjaa, eli kolme osainen elämänkerta. Lapsuuskokemukset, ulkomailla ja merillä vietetyt vuodet ja lopuksi avioliittovuodet. Sivuja kertyi kumma kyllä 275 ja merillä vietetyt vuodet ja seilatut laivat ovat "Merimieskuvia.net" sivuilla. Olen yrittänyt saada byssäporukkaa kirjoittamaan kokemuksistaan palstoille, mutta kukaan ei ole kommentoinut. M/s Auroran kokki Engström kirjoitti mainion merikirjan seilauksistaan Etelä Amerikan linjalla. Terveisin Tappajatate

Lisää kommentti

Filtered HTML

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.